Aceasta prajitura cu branza dulce o fac mereu de Paste si o mananca si al meu sot caruia nu ii place branzica de vaci, dar aceasta prajitura ii place, deci pasca nu prea fac pentru ca lui nu ii place branzica, iar eu nu ma bat dupa cozonacul romanesc. |
- Ingrediente aluat:
13 linguri zahar
2 plivuri zahar vanilat
13 linguri ulei
13 linguri lapte
15 linguri faina
1 praf de copt stins in otet
- Umplutura:
3 oua
100g zahar
4 linguri amidon
2 plicuri zahar vanilat
optional puteti pune si o mana de stafide
- Mod de preparare aluat:
Mixam ouale cu zaharul si vanilia
Adaugam uleiul si laptele si mixam bine
Apoi punem praful de copt stins in otet
Si adaugam treptat faina.
Ne iese un aluat putin mai gros ca cel de chec.
Jumatate din aluat il turnam in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor pentru 5 minute, cat sa se coaca foarte putin la suprafata.
- Mod de preparare umplutura:
Scoatem tava din cuptor si adaugam branza peste aluatul precopt (daca e copt prea putin, cand puneti branza se va cufunda in aluat, dar daca e copt cat sa puteti pune degetul fara sa se lipeasca, atunci branza va ramane la suprafata)
Peste branza adaugam restul de aluat, la inceput din loc in loc ca sa putem acoperi usor toata suprafata, apoi nivelam cu o spatula toata suprafata tavii
Dam tava la cuptor la 170g C pentru 30-35 de minute pana se rumeneste frumos.
O lasam sa se raceasca si apoi o putem taia. Daca vreti o puteti pudra cu zahar pudra, eu nu am pus zahar pudra pentru ca e o prajitura usor umeda si zaharul ar inmuia-o prea tare.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu