Persoane interesate

duminică, 2 aprilie 2017

Humus din linte rosie

Humus din linte rosie.

 Daca va place sa mancati des  humus , dar  va e greu sa fierbeti nautul ,atunci incercati aceasta reteta  de humus cu linte rosie. Nu va  veti  da seama ,gustul  si culoarea  sunt exact ca la humusul din naut. Este gustos  si se face  foarte repede. Noi il servim dimineata pe perioada postului. Pe langa gustul bun pe care il are, acest humus mai are un  avantaj: Nu  trebuie un blender  sau robot foarte puternic  ca sa iasa fin. Eu am facut o cantitae mai mare,  din 3 pahare de linte rosie (500 g),  voi  puteti in cantitate mai mica.

  • Ingrediente:
3 pahare de linte rosie
6 pahare apa
3 catei usturoi
3 linguri  tahini
6 linguri de zeamă Lamaie (gust dupa)
Sare dupa gust
3 linguri de ulei masline

  • Mod de preparare:
Spalam lintea bine în 2-3 ape si o scurgem bine. Intr-o cratita punem apa la fiert

Cand incepe sa fiarba  punem lintea,amestecam bine si sa lasam 5-10 minute sa fiarba, amestecand mereu.

Chiar daca se va  mai umfla o lasam pana e fiarta si absoarbe toata apa (apa nu se scurge pentru ca o absoarbe lintea )

Dupa ce  lintea a fiert, o mutam in alt vas sa se raceasca putin, o punen in apoi in castron cu usturoiul, zeama de lamaie, paste tahini si sare dupa gust si pasam bine cu blenderul vertical. Eu am pus si 2 lingurite de boia dulce, pentru culoare
 La acest humus nu mai trebuie adaugata din apa in care a fiert, deoarece lintea e mai moale,chiar  daca mai trebuie mai adaugati putina apa calduta.

Humusul de linte il punem intr-un bol si cu lingura facem valuri la suprafata si punem ulei de masline în valuri. Presaram cu boia si il putem consuma.






Sursa: lalena.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu