luni, 1 aprilie 2019

Cartofi acordeon la cuptor




Aceasta reteta este una foarte usoara si simpla, dar foarte buna. O puteti pregati pe perioada postului, dar si in zilele de dulce langa o friptura.



Daca va plac retetele mele va astept si aici.



Ingrediente:
Cartofi cam 1kg sau depinde cati vreti sa faceti
sare
piper 
boia dulce sau iute
300 ml ulei- aici cantitatea de ulei depinde de cati cartofi avem, eu am pus mai mult pentru ca am avut cartofi mai multi.

               
Mod de preparare:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si apoi ii taiem felii de 1/2 cm dar nu ducem cutitul pana jos, feliile nu trebuie sa se desprinda de cartof.





Procedam asa cu toti cartofii, apoi ii punem intr-o tava pentru cuptor.




Turnam peste ei jumatate din cantitatea de ulei, avand grija sa acoperim fiecare cartof cu ulei.




Dupa care presaram pe fiecare cartof intai boiaua, piperul si sarea.




Punem si cealalta jumatate din cantitatea de ulei pe fiecare cartof si masam  cu mana fiecare cartof sa intre mirodeniile pe toate partile. Dam tava la cuptorul preincalzit la 250 g C .




Sunt gata cand intra cutitul usor in ei. 
Si sunt gata de pus pe masa.



Sa aveti pofta!



Un comentariu: