marți, 2 aprilie 2019

Ciuperci cu usturoi la tigaie

Cel mai simplu mod de a gati ciupercile.



Ciupercile sunt foarte cautate in timpul postului, sunt sanatoase, tin si de foame si se fac rapid. Se pot gati in multe feluri, dar asta este cea mai simpla dar si cea mai buna reteta din cate am incercat. Pot fi servite cu mamaliga, iar daca nu e post ca si garnitura la fripturi.
                             
                                




Ingrediente:
500 g ciuperci champignon
4 catei de usturoi
2 linguri ulei
50 ml vin alb
Sare si piper dupa gust
Marar verde

                     Daca va plac retetele mele va astept si aici.


Mod de preparare:


            Spalam ciupercile si le taiem dupa preferinta daca sunt mari, daca ciupercile sunt mici le lasam intregi.



Incingem uleiul intr-o tigaie si calim usturoiul taiat feliute pentru 1 minut, avand grija sa nu se arda.




Adaugam ciupercile si le gatim la foc mare pentru 5 minute. Le intoarcem de pe o parte pe alta. Va recomand ca in timpul prepararii sa deschideti geamul si sa porniti hota pentru se va face putin fum in bucatarie.




Dupa 5 minute adaugam vinul si mai lasam ciupercile tot la foc mare inca 10 minute sau pana se evapora vinul si apa lasata de ciuperci.




Dupa acest timp oprim focul si adaugam sare si piper dupa gust. Le presaram cu marar verde si sunt gata.




Se servesc calde!








Sursa: https://lecturisiarome.ro/2019/02/ciuperci-la-tigaie-cu-vin-si-usturoi/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu