- Ingrediente:
4 cepe mari
1 lingura bulion
2 linguri otet de vin rosu
150 ml vin rosu
2 linguri rosii taiate cubulete din conserva
4 catei usturoi
3 foi dafin
10 boabe ienibahar
4 cuisoare intregi
1 lingura oregano
2 lingurite rase scortisoara
Sare, piper
2 linguri ulei
- Mod de preparare:
Luam tigaia de pe foc, adaugam usturoiul tocat marunt si amestecam repede pana dam toata carnea prin usturoi si incepe sa miroasa placut.
Scurgem uleiul din tigaie intr-o cana, iar carnea cu usturoiul le mutam in cratita in care vom face tocanita.
Stergem tigaia de depuneri cu un servetel si turnam uleiul inapoi in tigaie. Adaugam ceapa tocata marunt si o calim la foc mic pana devine aurie cam 15 minute, amestecam periodic in ea.
Adaugam bulionul si mai calim la foc mic inca 5 minute.
Adaugam ienibaharul, foile de dafin, oregano, cuisoarele, scortisoara si amestecam
Stingem intai cu otet apoi cu vin si lasam pana incepe sa fiarba.
Turnam amestecul de ceapa calita cu bulion peste carnea din oala. Adaugam si rosiile din conserva.
Acoperim cu 4 cani de apa si condimentam cu sare si piper. Lasam la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi micsoram focul si lasam sa fiarba la foc mic cu capacul pus pe jumatate timp de 2 ore.
Dupa 2 ore luam capacul si mai fierbem tot la foc mic inca o ora. Daca sosul scade prea mult mai adaugam apa dar nu multa.
Dupa 3 ore carnea mea a fiert. Trebuie sa se desfaca usor de pe os si sa intre furculita usor in ea. Gustam de sare , iar daca ne pare ca e sosul prea acid adaugam putin zahar.
Se serveste calda cu paine si cu ardei iuti mai ales daca carnea e mai grasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu