- Ingrediente:
Optional carnita ( partea de la gatul mielului)
1 legatura ceapa verde
1 legatura patrunjel verde
Cateva frunze de usturoi verde
2 oua
Sare si piper dupa gust
prapurele de la miel
- Mod de preparare:
Le punem la fiert in apa cu sare intr-o cratita incapatoare si amestecam periodic in ele sa nu se prinda de fundul cratitei
Dupa ce au fiert le lasam la racit, le taiem bucati mai mici, curatam limba de pielita neagra, curatam si carnea de pe os si le dam prin masina de tocat impreuna cu ceapa verde, patrunjelul si usturoiul
Adaugam cele 2 oua, sare si piper dupa gust, si omogenizam bine compozitia.
Oprim o cana din zeama in care au fiert organele si daca ni se pare ca e prea uscata compozitia de drob mai adaugam din zeama.
Punem prapurele spalat si il intindem pe masa, iar peste el punem compozitia de drob si infasuram drobul in prapure
Punem drobul de miel in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei sau untura si il dam la cuptor la 200 g C la inceput, apoi la 180 g C pentru 1 ora, 1 ora si jumatate pana se rumeneste frumos si scade grasimea din tava.
Il lasam sa se raceasca in tava, apoi il soatem si il feliem dupa bunul plac.
Sa aveti pofta! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu