luni, 17 aprilie 2017

Drob de miel in prapure

Acest drob de miel este simplu cu oua putine, deoarece are putine oua  in compozitie, iar oua fierte inauntrul lui nu am pus, pentru ca oricum de Pasti se manaca oua rosii, iar daca mai punem oua fierte si in drob deja ar fi prea mult pentru stomacul nostru. Asa fac eu drobul , iar la ai mei le place foarte mult.





  • Ingrediente:
Organe de la un miel ( ficat, rinichi, plamani, inima, limba)
 Optional carnita ( partea de la gatul mielului)
1 legatura ceapa verde
1 legatura patrunjel verde
Cateva frunze de usturoi verde
2 oua
Sare si piper dupa gust
prapurele de la miel

  • Mod de preparare:
Spalam bine organele de sange si le curatam de pielite



Le punem la fiert in apa cu sare intr-o cratita incapatoare  si amestecam periodic in ele sa nu se prinda de fundul cratitei



Dupa ce au fiert le lasam la racit, le taiem bucati mai mici, curatam limba de pielita neagra, curatam si carnea de pe os si le dam prin masina de tocat impreuna cu ceapa verde, patrunjelul si usturoiul


Adaugam cele 2 oua, sare si piper dupa gust, si omogenizam bine compozitia.

Oprim o cana din zeama in care au fiert organele si daca ni se pare ca e prea uscata compozitia de drob mai adaugam din zeama.


Punem prapurele spalat si il intindem pe masa, iar peste el punem compozitia de drob si infasuram drobul in prapure


Punem drobul de miel in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei sau untura si il dam la cuptor la 200 g C la inceput, apoi la 180 g C pentru 1 ora, 1 ora si jumatate pana se rumeneste frumos si scade grasimea din tava.


Il lasam sa se raceasca in tava, apoi il soatem si il feliem dupa bunul plac.
Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu