Papricas de pui ardelenesc! |
Multa lume greseste si ii spune papricas la ciulamaua de pui care se face cu lapte si faina, dar acesta este papricasul adevarat cu care am crescut eu si pe care ni- l facea bunica cu mamaliga.
- Ingrediente:
(sau 4 pulpe de pui)
4 cepe mari
7 linguri ulei
2-3 lingurite boia dulce
1 varf lingurita boia iute
700 ml apa
1 lingura bulion
Sare
- Mod de preparare:
Si o calim pana se inmoaie bine amestecand continuu sa nu se arda
Adaugam apoi carnea de pui
Punem si boia si amestecam bine avand grija sa nu se arda boiaua pentru ca devine amaruie
Punem 700 ml apa peste carne si acoperim cratita cu un capac. Lasam sa fiarba bine carnea. Daca scade apa pe parcursul fierberiii mai adaugam cate o cescuta de apa, si mai amestecam din cand in cand sa nu se prinda de fundul cratitei.
Cand carnea a fiert facem galustele: batem 2 oua cu 4 linguri de faina si putina sare. Trebuie sa fie o compozite mai moale
Inmuiem lingurita in tocanita fierbinte si luam din compozite cate o jumatate de lingurita pe care o punem in tocanita sa fiarba (nu e o poza reusita din cauza aburului)
Cand sunt toate galustele fierte adaugam bulionul si potrivim gustul de sare. Mai lasam 2 minute si oprim focul. Daca are zeama mai multa mai lasam sa fiarba pana scade zeama, sa ne ramana ca un sos. La mine a scazut zeama si mi-a iesit sosul asa cum trebuie.
Se serveste cu mamaliguta! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu