Dupa atata timp in care gateam carnea de miel pentru familia mea si eu mancam altceva, pot si eu sa mananc carne de miel daca e facuta dupa reteta asta, altfel nu imi place. |
- Ingrediente:
700 g iaurt gras
1 lamaie
8- 9 catei de usturoi
60 ml ulei de masline sau de floarea soarelui
2 linguri coriandru macinat
1 varf de lingurita cuisoare macinate
2 lingurite sare
Piper dupa gust
- Pentru garnitura de legume:
2, 3 morcovi mai mari taiati rondele
2 cepe rosii taiate bucati mai mari
6 linguri ulei
1/2 linguri5a rozmarin
1 lingurita cimbru
Sare si piper
- Mod de preparare friptura de miel cu marinata de iaurt
Dupa ce am curatat ambele pulpe pregaim marinada de iaurt: adaugam in robotul de bucatarie sau blender: iaurtul, coaja de lamaie, usturoiul, uleiul, coriandrul, cuisoarele ,sarea, piperul si mixam pana usturoiul e complet zdrobit. Adaugam si zeama de lamaie si omogenizam.
Jumatate din sosul obtinut il punem in borcan la frigider si il vom servi alaturi de friptura. Punem pulpele de miel intr-o punga mare si turnam cealalta jumatate din sosul de iaurt ramas. Legam punga scotand aerul afara si masam bine carnita astfel incat sa ajunga marinada peste tot. Dam punga cu pulpele la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Eu am gatit-o dupa 8 ore de stat la frigider.
Pentru garnitura de legume: punem toate legumele in tava si presaram peste ele condimentele si uleiul
Asezam deasupra tavii un gratar care se potriveste cu tava si punem pulpele bine scurse de marinada peste el. Dam la cuptor la 200 g C pentru o ora, o ora si un sfert, intorcandu-le si pe partea cealalta sa se rumeneasca uniform.
Daca va plac mai rumene le lasati mai mult, eu le-am vrut mai fragede.
Le lasam sa se odihneasca 20 de minute, sau in cazul meu pana a doua zi (le-am reincalzit) si putem servi alaturi de sosul de iaurt ramas in care putem pune putin patrunjel si inca putin iaurt daca e prea subtire.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu