miercuri, 15 martie 2017

Biscuiti cu bulion

BISCUITI  FOARTE FRAGEZI CU BULION  DE POST
Biscuitii cu bulion sunt nemaipomenit de fragezi si gustosi. Tot ce va trebuie este rabdare pana ii modelati pe toti si ii lasati la racit si apoi sa ii umlpeti si apoi glazurati. Mie mi-au iesit 40 de biscuiti, iar umpluti sunt 20. Dar merita incercata reteta, sunt atat de buni ca pot fi facuti si atunci cand nu postim.
  • Ingrediente aluat:
13 linguri ulei
3 linguri zahar
2 linguri bulion( eu am folosit  bulion sultan la cutie)
1 lingura bicarbonat de sodiu stins cu otet sau zeama de lamaie
17 linguri faina
  • Ingrediente umplutura:
50 g nuca macinata
1/2 borcan gem de caise sau de prune
  • Sirop:
2 cesti apa
2 cesti zahar
1 lingurita esenta rom
  • Glazura:
50-100 g ciocolata neagra
  • Mod de preparare:
Amestecam uleiul cu zaharul si bulionul pana se topeste zaharul,apoi adaugam bicarbonatul stins in otet.

Adaugam cate putina faina

Si obtinem un aluat usor uleios. Chiar daca vi se pare ca mai trebuie adaugata faina nu mai adaugati pentru ca atunci cand ii veti intinde se vor rupe.

Pe masa presarata cu faina intindem cate o foaie din aluat subtire si cu un pahar sau ce forma vreti decupam biscuitii.  Daca se prea infaineaza aluatul si nu mai puteti lucra cu el ca la inceput mai adaugati putin ulei.

Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptor preincalzit la 165 g C pentru 8-10 minute
Asa arata scosi din cuptor

Pregatim siropul asa: fierbem apa si zaharul pana are consistenta de sirop, iar cand oprim focul adaugam esenta de rom si lasam la racit.
Pentru umplutura amestecam gemul cu nuca.

Cand biscuitii si siropul s-a racit umplem biscuitii asa: punem pe dosul fiecarui biscuite  putin sirop apoi o lingurita de umplutura de gem cu nuca si presam putin si tot asa pana ii termnam pe toti.

Ii punem pe tava si pregatim glazura topind ciocolata neagra pe baie de aburi. O punem intr-un pos sau punga taiata putin la colt si ornam biscuitii intai pe o parte sii ii dam la rece pana se intareste glazura apoi ii ornam si pe cealalta parte.


Lasam sa se raceasca glazura si ii putem servi.  Dar mai buni sunt daca stau cateva ore sa se inmoaie putin.
Sunt foarte buni ,iar gustul de bulion nu se simte deloc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu