duminică, 26 februarie 2017

Ciorbă de fasole

O reteta simpla dar hranitoare in perioada postului.


  • Ingrediente

1 kg fasole boabe
2 morcovi mari
1 pătrunjel mare
2 cepe
apă
 sare 
tarhon sau pătrunjel verde sau uscat
bulion
otet(optiona)

  • Mod de preparare
Alegem fasolea si o punem la inmuiat de seara sau macar 2ore.
O spălăm si o dam in fiert.Aruncam prima apă.Si punem fasolea din nou la fiert cu apa si sare.
Curatam legumele le taiem cubulete si cand incepe ciorba sa clocoteasca le adaugam in ciorba.Lasam sa fiarba toate cam 2 ore sau pana fierbe fasolea. Punem 2 linguri de bulion, mai lasam sa clocoteasca 5 minute si adaugam tarhonul.Oprim focul,potrivim de sare si otet si e gata. Ulei nu punem,doar daca vrem,dar daca tot e post, mai bine fără, e mai dietetică. 




Servim cu paine si daca ne place cu ceapa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu