sâmbătă, 30 martie 2019

Pilaf taranesc cu cartofi la cuptor


Reteta asta de pilaf este si pe placul meu, eu nu mananc de obicei pilaf, dar asta chiar mi-a placut. Mai ales ca este si usor de facut, nu mai trebuie sa stai atat sa amesteci in oala ca sa nu se prinda orezul de fundul ei pentru ca cuptorul face toata treaba. Tava mea aici a avut 25x25 cm si au iesit cam 3 portii, dar s-a mancat toata, nu a mai ramas nimic din ea. Chiar vi-l recomand sa il incercati macar odata.

Ingrediente:
50 ml ulei
2 cepe
1 pahar orez
1 lingura bulion
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita piper
1 lingurita sare
cartofi cat sa acopere suprafata tavii in care asezam orezul
apa

Daca va plac retetele mele va astept si aici.


Mod de preparare:

Ceapa o tocam marunt si o calim putin in cei 50 ml de ulei.




O lasam doar pana se inmoaie putin, adaugam lingura de bulion si mai lasam 2-3 minute pe foc.





Punem orezul spalat, sarea ,boiaua, piperul amestecam bine si oprim focul.





Punem compozitia de mai sus intr-o tava pentru cuptor si nivelam cu o lingura pe toata suprafata tavii.




Cartofiii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem felii cam de 8 mm grosime. Ii asezam peste orezul din tava.



Presaram sare si piper peste cartofi.




Apoi  turnam apa in marginea tavii, avand grija sa nu spalam condimentele de pe cartofi.Apa trebuie sa fie doar atat cat sa acopere cartofii, nici mai mult, nici mai putin. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 g C si lasam 45 de minute.



Dupa acest timp apa s-a absorbit complet, iar cu varful unui 
  cutit verificam sa fie moi cartofiii.




Scoatem tava din cuptor, o lasam ca 10 minute sa se racoreasca si putem servi.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu