Persoane interesate

duminică, 23 aprilie 2017

Supa de gaina cu galuste

Dupa atata mancare de sarbatori, acum merge o supa usoara de gaina cu galuste pufoase!


Supa de gaina  cu galuste este foarte gustoasa daca e facuta din gaina crescuta la tara. Este o mancare care poate fi data si copiilor mai mici de un dupa ce s-au introdus pe rand toate legumele in alimentatie si daca nu punem sare.


  • Ingrediente supa:
carne de gaina ( 700 g) 
3 morcovi

3 radacini patrunjel
1/2 radacina telina
2 cepe
sare
4 l apa

  • Ingrediente galusti:
3 oua
putina sare
 150 g gris de buna calitate

  • Mod de preparare supa:

Punem carnea  la fiert sa dea intr-un clocot


Aruncam prima apa si si punem apa sa se infierbinte, iar cand e fierbinte punem carnea sa fiarba.



Luam spuma care se formeaza si cand nu mai are spuma si clocoteste bine adaugam legumele taiate in doua daca sunt prea mari. Ceapa o lasam intreaga, iar cand e fiarta o scoatem afara. Le lasam sa fiarba si daca mai trebuie mai adaugam apa.



Cand  carnea si legumele sunt fierte le scoatem afara si lasam supa  cam 10 minute sa se odihneasca.



Strecuram apoi supa si ce ramane pe fundul oalei aruncam.



Supa strecurata




  • Mod de preparare galusti:


Batem albusurile spuma cu un praf de sare

Adaugam pe rand galbenusurile



Apoi cate putin gris




Trebuie sa simtim aluatul usor la mana, daca e tare se vor intari galustele


Punem apa la fiert  din timp si cand clocoteste bine adaugam galustele  cu o lingura. Le facem cat de mari vrem . Eu pun cate un varf de lingura si cresc destul la fiert. Le fierb in cratita separat pentru ca daca nu ies sa nu stric toata supa . Pun intai o galusca de proba si daca se sfarama mai adaug gris ( se vede in poza prima galusca, apoi am mai pus gris).  Compozitia de galuste preparata nu trebuie sa stea deloc, cand e gata se si aduga in apa care clocoteste. 





Cand incep galustele sa fiarba adugam putina apa rece


Le lasam cam 10 minute la fiert



Apoi le scoatem cu o paleta si le punem in supa. Eu am mai facut galusti si le-am adaugat in supa rece si s-au umflat la fel de bine, chiar daca nu am adaugat apa rece cand au fiert. Gustam supa de sare si adugam patrunjel verde sau uscat si putem servi.







Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu