luni, 6 martie 2017

Cotlet de porc la cuptor



Muschi de porc la cuptor
Acest cotlet este super gustos
Mezel de casa!


Este un preparat numai bun atat ca aperitiv cat si pentru pachetelul de scoala al celor mici.

  • Ingrediente:
4 cotlete porc (bucati de carne,noi ii spunem pece)
Sare
zeama de la o portocala
zeama de la jumatate de lamaie
1-2 pahare vin alb
boabe de ienibahar
boabe de mustar
3 lingurite boia dulce
1 lingurita cimbru
piper
4-5 catei usturoi
patrunjel verde(eu am avut uscat)
 2 linguri miere
apa
  • Mod de preparare:
Din sare si restul ingredientelor facem un amestec(bait) care il turnam peste carne. Dam carnea la rece pana a doua zi( o intoarcem cam la 2 ore pe fiecare parte).


carnea intoarsa


A doua zi clatim carnea sub un jet rapid de apa rece de condimente sa nu se amarasca la copt. Incingem cuptorul la 250 g C si punem carnea in tava. Punem si cativa catei de usturoi nedecojiti. Facem un amestec din 2 linguri boia, ulei , piper si miere si ungem carnea cu el.
Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru o ora. (Am pierdut poza cu tava acoperita cu folie).
Inainte cu 1/2 ora sa fie gata scoatem folia de alumuniu si mai lasam pana scade zeama si carnea e gata. 
 Si e gata 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu