duminică, 24 februarie 2013

Papanasi

PAPANASI CU BRANZA DE VACA
Acesti papanasi sunt excelenti si pe gustul tuturor.

Trebuie doar sa aveti o branza de vaca de calitate bine scursa de zer. Si sigur vor iesi.
INGREDIENTE: 500 g  branza de vaca
2 oua
100 g zahar
200 g faina
un varf de lingurita bicarbonat
1 esenta vanilie
Ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE: se freaca branza cu bicarbonatul pana se inmoaie putin.

Adaugam  ouale, zaharul si  esenta  si amestecam bine cu o lingura.



Adaugam  si faina,dar nu pe toata. Daca aluatul e moale si nu mai e asa lipicios,nu mai punem faina, punem restul de faina pe masa si cu mainele unse cu faina luam aluatul si il mutam pe masa.


Punem faina peste aluat pana formam o bila,dar nu framantam,doar sa nu ne murdarim prea tare pe maini. Formam un sul pe care il impartim in 8 bucati egale (la mine au fost 16 ca am facut portie dubla).

La fiecare bucata ii mai taiem o bucatica mica cat o nuca din aluat,iar la cea mare ii formam cu degetul trecut prin faina o gaura in mijloc


Prajim papanasii in  baie de ulei incins la foc mediu spre mic pana se rumenesc frumos.

Ii intoarcem si pe cealalta parte si cand sunt putin rumeni ii scoatem pe servetele absorbante.Nu-i lasati prea mult pe foc ca se vor intari.

Asa arata cand sunt gata.

Montam cate un papanas pe farfurie asa: punem pe cel mare si punem gem in mijloc, smantana si peste el capacelul mic.

Sunt buni calzi sau reci,dar mai buni calzi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu