vineri, 3 august 2012

PIERSICI




E o retete simpla care se poate face si de post daca in loc de crema cu unt punem gem.

INGREDIENTE:
15 linguri ulei,15 linguri zahar,15 linguri apa calduta,2 pliculete amoniac,1 vanilie,1 varf de cutit sare.
MOD DE PREPARARE ALUAT: 
Se amesteca prima data zaharul cu faina si uleiul pana incepe sa se dizolve zaharul.Amoniacul se stinge cu putina zeama de lamaie si se amesteca in compozitie. Se introduce treptat faina, pana obtinem, un aluat potrivit, care nu se mai lipeste de maini.
Din aluat, se modeleaza bilute, putin mai mici decat o nuca, care se aseaza in tava, pe hartie de copt la distanta una de celalta. Se dau la cuptor la foc mic, aprox 10 minute. Se ard foarte usor, asa ca se verifica dedesupt. Cu un cutit ascutit, trebuie scobite cat sunt inca calde. Cu grija! Firmiturile se vor folosi la crema.

CREMA:250gr unt,100 ml lapte caldut,200gr zahar,1 lingura cacao,esenta de rom.

SIROP: esenta de rom,zahar,apa,zahar tos pt ornat.

MOD DE PREPARARE CREMA:
Untul se mixeaza cu zaharul si cacao. Firmiturile rezultate din scobirea bilutelor se amesteca cu laptele cald si se introduc in crema. Umplem bilutele cu crema rezultata si le lipim intre ele, inlaturand excesul de crema de pe margini.Se face un sirop din 150 ml. de apa si doua linguri de zahar, in care adaugam esenta de rom dupa gust. Il impartim in doua. Intr-o parte punem o picatura colorant alimentar galben, in cealalta, verde. Cine are siropuri naturale de casa cu atat mai bine. Se inmoaie bilutele cu o parte in siropul galben si cu cealalta in siropul rosu, apoi se dau prin zahar tos. Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu