Persoane interesate

vineri, 7 aprilie 2017

Turte cu ceapa verde ( Scallion Pancakes)

Turte chinezesti!
Daca tot a aparut ceapa verde si daca nu aveti ce face cu frunzele ei va recomand aceste turte cu ceapa verde sau turte chinezeşti care sunt foarte bune la gust si se termina foarte repede de pe farfurie. Dureaza putin mai mult pregatirea lor, dar merita efortul.





  • Ingrediente:
400 g faina
250 ml apa clocotita
100 ml ulei
Frunzele de la 4 cepe verzi
1 lingura sare
  • Mod de preparare:
Turnam apa clocotita peste faina  si sare si amestecam cu o lingura pentru ca e foarte fierbinte

Scoatem aluatul pe masa si  framantam o bila  pe care o lasam 10 minute la odihnit


Dupa 10 minute mai framantam odata si lasam aluatul la odihnit pentru 45 de minute

Dupa 45 de minute impartim aluatul in 8 bucati egale

Luam cate o bacata de aluat si o aplatizăm putin prin faina

Intindem foaia cat de subtire putem

Si o ungem cu ulei si presaram ceapa verde taiata marunt  peste ea  ( noua ne place ceapa, voi puteti presara si mai putina ceapa)

Rulam foaia in forma de clatita

Si apoi strangem in forma de melc

Procedam asa cu toate bucatile de aluat

Le lasam 15 minute la odihnit si apoi intindem fiecare melc intr-o foaie cam de 5 mm grosime

Incingem putin ulei in tigaie si rumenim turtele pe rand intai pe o parte

Apoi pe cealalta pana se rumenesc frumos

Le coacem pe rand si le punem una peste cealalta

Noua ne-au placut foarte mult, mi-a parut rau ca am facut doar o portie.

Sunt foarte bune calde si daca aveti si un sos langa ele sunt si mai bune.


Sursa: www.lalena.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu