Daca tot a aparut ceapa verde si daca nu aveti ce face cu frunzele ei va recomand aceste turte cu ceapa verde sau turte chinezeşti care sunt foarte bune la gust si se termina foarte repede de pe farfurie. Dureaza putin mai mult pregatirea lor, dar merita efortul.
- Ingrediente:
250 ml apa clocotita
100 ml ulei
Frunzele de la 4 cepe verzi
- Mod de preparare:
Scoatem aluatul pe masa si framantam o bila pe care o lasam 10 minute la odihnit
Dupa 10 minute mai framantam odata si lasam aluatul la odihnit pentru 45 de minute
Dupa 45 de minute impartim aluatul in 8 bucati egale
Luam cate o bacata de aluat si o aplatizăm putin prin faina
Intindem foaia cat de subtire putem
Si o ungem cu ulei si presaram ceapa verde taiata marunt peste ea si sare, ( noua ne place ceapa, voi puteti presara si mai putina ceapa)
Rulam foaia in forma de clatita
Si apoi strangem in forma de melc
Procedam asa cu toate bucatile de aluat
Le lasam 15 minute la odihnit si apoi intindem fiecare melc intr-o foaie cam de 5 mm grosime
Incingem putin ulei in tigaie si rumenim turtele pe rand intai pe o parte
Apoi pe cealalta pana se rumenesc frumos
Le coacem pe rand si le punem una peste cealalta
Noua ne-au placut foarte mult, mi-a parut rau ca am facut doar o portie.
Sunt foarte bune calde si daca aveti si un sos langa ele sunt si mai bune.
Sursa: www.lalena.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu