luni, 13 februarie 2017

PUI CU CARTOFI SI CIMBRU LA CUPTOR



E foarte bun,se simte si aroma de cimbru si pui si portocala.

INGREDIENTE: 
800 g cartofi curatati si taiai cuburi mari, 600-800 g carne de pui,4 morcovi,1 ceapa rosie, 1 portocala, 4 linguri ulei, 1 lingura miere fluida, sare ,piper ,jumatate lingurita cimbru uscat sau rozmarin.
MOD DE PREPARARE: punem cartofiii la fiert pentru 5 minute,morcovii ii taiem in patru pe lungime,portocala o taiem in patru ,la fel si ceapa.

Stoarcem sucul de la portocala intr-un bol si amesteca cu uleiul si cu mierea

Cartofii prefierti ii scurgem de apa, ii asezam in tava impreuna cu legumele si turnam peste ei sucul de portocala amestecat cu uleiul si mierea.

Bucatile de carne le crestam putin si le adaugam printre legume impreuna cu portocala stoarsa,condimentam cu sare si piper ,presaram cimbru peste tot si dam tava la cuptor pentru 1 ora la 200 grade C. 

Si proaspat scos din cuptor. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu