vineri, 20 aprilie 2012

TORT INIMIOARA CU TRANDAFIRI


Este primul meu tort facut in forma de inima,reteta de trandafiri o sa o scriu dar nu acum.
INGREDIENTE BLAT:6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,1 praf de copt.
MOD DE PREPARARE:se bat albusurile cu zaharul pana devine o spuma tare,se adauga galbenusurile,pe rand,apoi incorporam incet faina sa nu stricam spuma.Se pune compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina si se da cuptor pt 45 min la 150C.
INGREDIENTE CREMA:250g unt,250g zahar pudra,5 galbenusuri,50g lapte,2 vanilii
MOD DE PREPARARE:intr-ocratita se bat galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema,se adauga vaniliasi laptele si se pun pe foc amestecand mereu sa nu se lipeasca,cand se ingroasa si capata consistenta de crema se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca,apoi se adauga untul la temperatura camerei si se mixeaza pana se albeste,se da la rece.Dupa ce s-a racit si s-a mai  ingrosat putin se poate umple tortul.
GLAZURA:2 albusuri,150g zahar pudra si zeama de la o lamaie se bat spuma pana cand se intareste.Cu aceasta glazura imbracam tortul,si il ornam cu trandafirii facuti din rahat.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu