vineri, 2 martie 2012

CORNURI CU GEM


INGREDIENTE:300g gem-eu am folosit si mere rase,200ml lapte,100ml ulei,3 oua,50g drojdie,4 linguri zahar,500g faina,esenta de vanilie.
MOD DE PREPARARE: Incalzim putin laptele,il punem intr-un vas incapator si dizolvam in el drojdia faramitata.adaugam zaharul,un praf de sare si uleiul,apoi amestecam compozitia pana se dizolva zaharul.peste compozitia rezultata adaugam 2 oua si amestecam pana le incorporam,adaugam treptat faina,iar atunci cand aluatul de cornuri se ingroasa suficient vom incepe sa-l framantam folosindu-ne mainile.Aluatul trebuie sa fie tare pt a-l putea intinde.Il lasam la crescut intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.Cu cat faramantam si lasam la crescut aluatul mai mult,cu atat cornurile obtinute vor fi mai pufoase.Pudram masa cu faina si impartim aluatul in 5 bucati egale pe care le intindem pe rand intr-o foaie rotunda si subtire.Apoi impartim fiecare foaie de aluat in 8 bucati,exact cum am felia o pizza.Pe fiecare felie de aluat punrm cate 1 lingurita de gem pe margine si apoi rulam felia de aluat dinspre margine spre varf.Asezam cornurile in tava,lasand un mic spatiu intre ele,deoarece vor mai creste la cuptor.Mai lasam cornurile la crescut in tava inca 15 min,apoi le ungem cu ou batut si le bagam in cuptorul bine incins pt 25-30min.Dupa ce se rumenesc pudram cu zahar pudra.SUNT FOARTE GUSTOASE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu