duminică, 26 martie 2017

Mini pizza de post

O gustare buna!


Daca vreti sa faceti aperitive de post aceste mini pizza sunt perfecte.

  • Ingrediente aluat:
400 g faina
7 g drojdie uscata
200 ml apa calduta
75 ml ulei
5 g zahar
5 g sare


  • Umplutura:
200 g masline fara samburi
2 linguri bulion
3-4 linguri apa
2 cepe
3 catei usturoi
Sare


  • Mod de preparare aluat:
Framantam un aluat din toate ingredientele pe care il dam la frigider pentru 30 de minute. Iese un aluat elastic foarte usor de lucrat cu el.

Cat sta aluatul la frigider pregatim umplutura: amestecam bulionul cu 3 linguri de apa ca sa fie ca un sos. Daca bulionul e mai lichid nu il amestecati cu apa, puneti mai multe linguri de bulion si il lasati asa. Tocam cepele si usturoiul marunt si le amestecam cu sosul de bulion si sare dupa gust. Maslinele le taiem rondele.
Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie mare nu foarte groasa pe care o decupam in forme rotunde.
Aici e mai galben aluatul din cauza aparatului foto.


Punem mini pizzele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem pe fiecare cu un strat din sosul de bulion, apoi punem cate 5 rondele de masline

Dam tava la cuptor preincalzit la 200 g C pentru 10-15 minute.

Ale mele nu au ramas chiar rotunde, dar gustul a fost foarte bun. Nu se simte lipsa salamului sau al cascavalului. Le punem pe un platou si le servim. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu