O supa vitaminizanta foarte buna pentru organism. |
Daca va plac retetele mele va astept si aici.
aproximativ 2 kg oase de vita/vitel
3-4 l apa
3 morcovi mari
3 radacini de patrunjel
1/2 radacina telina
2 cepe
frunze de patrunjel
sare
200-300 g taitei
Mod de preparare:
Spalam oasele si le punem la fiert cu apa cat sa le acopere.
Cand dau in primul clocot le scoatem si aruncam apa.
Punem din nou oasele in oala cu 4 l apa si le punem sa fiarba.
Cand fierb oasele luam spuma care se formeaza cu ajutorul unei spumiere.
Dupa ce supa de oase nu mai face spuma adaugam morcovii, patrunjelul , telina si ceapa intregi impreuna cu 1 lingura de sare si lasam sa fiarba bine 1 -2 ore.
Daca legumele sunt fierte mai repede le scoatem intr-un castron, iar oasele le mai lasam sa fiarba 1 ora.
Cand supa de oase de vita este gata oprim focul, scoatem osele afara si o lasam sa se odihneasca 10 minute.
Dupa acest timp strecuram supa printr-o strecuratoare pentru supa intr-o alta oala.
Punem din nou supa sa dea in clocot si adaugam taiteii sa fiarba dupa timpul indicat pe ambalaj- asa am facut eu pentru ca ma presa timpul, dar taiteii din magazin trebuiesc fierti in apa separat si abia apoi adaugati in supa, numai taiteii facuti in casa se fierb direct in supa.
La sfarsit potrivim gustul de sare si adaugam frunze de patrunjel verde sau uscat si este gata pentru servit.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu