Pagini

duminică, 1 martie 2020

Supa din oase de vita

supa de os
O supa vitaminizanta foarte buna pentru organism.
Daca veti de unde sa luati oase de vacuta sau de vitel cu maduva si cu cartilaje va recomand aceasta supa minunata si sanatoasa care, daca este servita fierbinte incalzeste organismul  in cazul racelilor pe timp de iarna. Eu am facut-o cu taitei, dar o puteti face si cu galuste ca aici. Legumele fierte din supa le puteti toca marunt si sa le adaugati in supa sau puteti face ca mine o salata de boeuf.

                    Daca va plac retetele mele va astept si aici.



Ingrediente:
aproximativ 2 kg oase de vita/vitel
3-4 l apa
3 morcovi mari
3 radacini de patrunjel
1/2 radacina telina
2 cepe
frunze de patrunjel
sare
200-300 g taitei

Mod de preparare:

               Spalam oasele si le punem la fiert cu apa cat sa le acopere.




Cand dau in primul clocot  le scoatem si aruncam apa.



Punem din nou oasele in oala cu 4 l apa si le punem sa fiarba.



Cand fierb oasele luam spuma care se formeaza cu ajutorul unei spumiere.


Dupa ce supa de oase nu mai face spuma adaugam morcovii, patrunjelul , telina si ceapa intregi impreuna cu 1 lingura de sare si lasam sa fiarba bine 1 -2 ore.


Daca  legumele sunt fierte mai repede le scoatem intr-un castron, iar oasele le mai lasam sa fiarba 1  ora.


Cand supa de oase de vita este gata oprim focul, scoatem osele afara si o lasam sa se odihneasca 10 minute.


Dupa acest timp  strecuram supa printr-o strecuratoare pentru supa intr-o alta oala. 



Punem din nou supa sa dea in clocot si adaugam taiteii sa fiarba dupa timpul indicat pe ambalaj- asa am facut eu pentru ca ma presa timpul, dar taiteii din magazin trebuiesc fierti in apa separat si abia apoi adaugati in supa, numai taiteii facuti in casa se fierb direct in supa.




La sfarsit potrivim gustul de sare si adaugam frunze de patrunjel verde sau uscat si este gata pentru servit.


Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu