Humus din linte rosie. |
Daca va place sa mancati des humus , dar va e greu sa fierbeti nautul ,atunci incercati aceasta reteta de humus cu linte rosie. Nu va veti da seama ,gustul si culoarea sunt exact ca la humusul din naut. Este gustos si se face foarte repede. Noi il servim dimineata pe perioada postului. Pe langa gustul bun pe care il are, acest humus mai are un avantaj: Nu trebuie un blender sau robot foarte puternic ca sa iasa fin. Eu am facut o cantitae mai mare, din 3 pahare de linte rosie (500 g), voi puteti in cantitate mai mica.
- Ingrediente:
6 pahare apa
3 catei usturoi
3 linguri tahini
6 linguri de zeamă Lamaie (gust dupa)
Sare dupa gust
3 linguri de ulei masline
- Mod de preparare:
Cand incepe sa fiarba punem lintea,amestecam bine si sa lasam 5-10 minute sa fiarba, amestecand mereu.
Chiar daca se va mai umfla o lasam pana e fiarta si absoarbe toata apa (apa nu se scurge pentru ca o absoarbe lintea )
Dupa ce lintea a fiert, o mutam in alt vas sa se raceasca putin, o punen in apoi in castron cu usturoiul, zeama de lamaie, paste tahini si sare dupa gust si pasam bine cu blenderul vertical. Eu am pus si 2 lingurite de boia dulce, pentru culoare
La acest humus nu mai trebuie adaugata din apa in care a fiert, deoarece lintea e mai moale,chiar daca mai trebuie mai adaugati putina apa calduta.
Humusul de linte il punem intr-un bol si cu lingura facem valuri la suprafata si punem ulei de masline în valuri. Presaram cu boia si il putem consuma.
Magnifica idee de a i reda culoarea cremosului cu boia de ardei. Dulce
RăspundețiȘtergere