Merita incercata! Macar odata din curiozitate! |
Se poate face si cu lapte condensat, dar nu il are oricine la indemana, pe cand ciocolata alba o gasim peste tot prin magazine.
Pozele de la modul de preparare au iesit cu umbre deoarece am facut-o seara si nu am avut lumina suficienta ca ziua.
Daca va plac retetele mele va astept si aici.
Ingrediente blat:
5 oua
100 g zahar
40ml apa
1 plic zahar vanilat
125 g faina
25 g cacao
un praf de sare
Ingrediente crema:
400 ml smantana pentru frisca
100 ml lapte
90 g miere
125 g ciocolata alba
15 g gelatina
1 lingurita esenta de portocale
Mod de preparare blat:
Punem ouale cu zaharul si vanilia in bolul unui mixer.
Si mixam bine pana ce isi tripleaza volumul.
Adaugam si apa si mixam scurt.
Punem putin cate putin faina cernuta si amestecata cu cacao.
Si amestecam cu o spatula de jos in sus pentru a nu strica aerul care s-a format.
Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam compozitia.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 g C pentru 10 -12 minute. Nu trebuie lasat mai mult pentru ca se usuca si nu va sta lipita crema de blat.
Rasturnam blatul caldut pe un gratar ca sa nu asude si dezlipim hartia de copt cu grija. Lasam la racit.
Mod de preparare crema pentru felie de lapte:
Batem smantana rece pana devine o frisca ferma si o dam la frigider.
Punem lapele pe foc ,iar cand e fierbinte oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele.
Adaugam si gelatina pe care o preparam inainte dupa indicatiile de pe ambalaj.
Si la urma mierea.Lasam compozitia sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit punem cate o lingura din frisca batuta in compozitia de lapte si miere si incorporam usor.
Mai punem inca o lingura si amestecam usor.
Abia apoi turnam cate putin din compozitia cu miere si lapte peste frisca din castron si incorporam usor.
Lasam crema cam jumatate de ora la frigider sau pana cand da semne ca se incheaga putin.
Taiem blatul in doua pe lungime si punem crema ,care da semne de inchegare niveland-o cu un cutit.
Acoperim cu cealalta jumatate de blat si presam putin cu mana ca sa se lipeasca crema de blat.
Acoperim cu folie alimentara si dam la rece peste noapte.
Taiem prajitura felie de lapte cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si il stergem cu un servetel curat dupa fiecare bucata ca sa nu ramana urme de blat pe crema.
Se pastreaza la frigider si se consuma in una -doua zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu