Ciorba de perisoare cu os si carne de porc! |
Daca va plac retetele mele va astept si aici.
- Ingrediente ciorba:
5 l apa
2 cepe
3 morcovi mari
2-3 radacini de patrunjel
1/2 radacina telina
- Ingrediente perisoare:
3 linguri orez
2 oua
1 ceapa mare
putin cimbru uscat
patrunjel verde( eu am folosit uscat ca nu am avut verde)
sare si piper dupa gust
2-3 linguri faina
- Mod de preparare:
Taiem legumele pentru ciorba cubulete mici, iar carnea o dam intr-un clocot sa iasa putin fumul din ea.
Punem carnea in apa curata la fiert
Si cand clocoteste si nu mai face spuma adaugam legumele
Pana cand fierbe ciorba pregatim perisoarele:
radem ceapa pe razatoare daca folosim carne gata tocata sau o tocam impreuna cu carnea si punem intr-un bol toate ingredientele pentru perisoare si omogenizam bine compozitia.
Gustam de sare, iar daca se mai lipeste de maini mai adaugam faina pe langa cele 3 linguri, pana cand putem modela perisoarele
Cu mana umeda luam din compozitie in palma si formam perisoare rotunde. Am facut poza doar la farfuria asta, dar in total mi-au iesit vreo 40 de perisoare.
Cand carnea si zarzavatul a fiert, adaugam in ciorba pe rand toate perisoarele. La inceput se vor duce pe fundul oalei, dar cand incep sa fiarba se vor ridica singure la suprafata.
Toate perisoarele s-au dus la fund
Aici incep sa se ridice
Cand incep sa fiarba luam spuma care se formeaza deasupra de cate ori e nevoie. Le lasam sa fiarba 20-30 de minute pana cand e fiert orezul.
Adaugam bulionul mai lasam sa dea cateva clocote ,gustam de sare, adaugam putin cimbru uscat si patrunjel verde si acoperim cu un capac sa se patrunda toate aromele. Eu nu am dres-o, dar daca vreti o puteti drege ca la ciorba de miel.
O ciorbita foarte buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu