O alta reteta de prajitura cu urda! |
Daca aveti mai multa urda si nu stiti ce sa faceti cu ea, va propun aceasta prajitura gustoasa cu urda si marar.
Daca va plac retetele mele va astept si aici.
- Ingrediente aluat:
800 g faina
200 g unt la temperatura camerei
2 oua
200-250 ml lapte
1plic praf de copt
1 vanilie
un praf de sare
- Ingrediente umplutura:
1 kg urda
8 linguri zahar
Marar
2 oua
100 g gris
- Mod de preparare aluat:
Adaugam ouale si vanilia si continuam sa mixam
Apoi adaugam laptele putin cate putin deoarece s-ar putea sa ajunga doar 200 ml. Eu am pus 250 ml si a iesit aluatul exact cum trebuie
Cand aluatul e gata il mai framantam putin si daca se lipeste mai adaugam faina , daca e prea tare mai adaugam lapte
- Pentru umplutura:
Mixam urda pana cand devine ca niste bilute mici
Adaugam apoi zaharul, ouale, grisul si mararul tocat marunt si mixam bine
Impartim aluatul in 2 bile egale
Intindem cu sucitorul o foaie de aluat nu foarte groasa
Punem foaia de aluat in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina
Punem umplutura de urda si o intindem pe toata suprafata tavii
Intindem cea de-a doua foaie de aluat si o punem peste umplutura din tava. Daca nu o pudrati cu zahar o puteti unge cu ou batut. Eu nu am uns-o pentru ca am pudrat-o cu zahar. Si o dam la cuptor la 170 g C pana cand se rumeneste frumos
Aici prajitura scoasa din cuptor
Si o portionam dupa prteferinte!
Daca va mai ramane din ea se pastreaza la frigider pentru ca urda se acreste foarte repede.
Sursa:www.teoskitchen.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu