Tort cu gust dulce de la ciocolata, racoritor de la menta si acrisor de la jeleu. |
Daca va plac retetele mele va astept si aici.
- Ingrediente blat:
5 linguri zahar
6 linguri faina
1 lingurita esenta de menta
2 linguri rase cacao
- Ingrediente crema panna cotta:
100 ml lapte
1 vanilie
3-4 linguri zahar
1 plic gelatina
- Pentru jeleu :
2 plicuri gelatina (20 g)
- Pentru jeleu de ciocolata alba
100 g smantana
1 plic gelatina(10 g)
- Pentru decor:
- Mod de preparare blat:
Adaugam cacaua si esenta de menta
Si mixam bine. Aluatul trebuie sa fie ca cel de chec
Punem compozitia in forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii
Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Daca aveti inel special pentru tort puneti inelul in jurul tortului. Eu am pus folie alimentara pe fundul foemei de tort , iar pe laterale am decupat hartie de copt dar nu a tinut
Preparam panna cotta ca aici, doar ca nu o punem in pahare ci o turnam peste blat.
Si turnam compozitia peste blat ( daca vreti puteti sa insiropati blatul). Mie mi-a curs pe marginile blatului si imi venea sa nu mai fac nimic, dar m-am gandit ca se va inchega si imi va forma stratul care nu mi-a mai lasat sa curga celelalte creme. Dam la frigider pana se intareste.
Preparam jeleul din sirop si gelatina preparata cum scrie pe plic di turnam peste stratul de panna cotta
Dam din nou la frigider si dupa ce s-a intarit, topim ciocolata cu smantana pe baie de aburi, punem gelatina inmuiata si topita, omogenizam bine
Si turnam peste jeleul de coacaze negre. Dam la frigider sa se intareasca bine.
Dupa ce s-a intarit bine decoram cu ciocolata rasa si cu bucati intregi de ciocolata.
Scoatem inelul de tort si il putem taia.
Dupa cum vedeti la mine primul strat alb este sub blat si nu peste blat cum as fi vrut eu. Dar cand am gustat nu mi-a mai parut rau de aspect.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu