Humus sau inlocuitor al pateului vegetal din comert. |
Din cantitatea de ingrediente noi mancam 2 - 3 dimineti din el pentru ca sintem 4 persoane mari si 2 persoane mici la masa, deci puteti face si mai putin.
- Ingrediente:
2-3 linguri tahini
10 linguri ulei de masline extravirgin
zeama de la 2 lamai
8 catei usturoi
2 lingurite sare
boia si patrunjel pentru ornat
- Mod de preparare:
A doua zidupa ce s-a inmuiat
Dupa ce a fiert ii scurgem apa intr-o cana si nautul il punem in robot impreuna cu celelalte ingrediente. Daca nu incape tot in robot il faceti pe rand ca sa iasa fin ca un piure.
Si mixam pana devine cremos.
Il punem in castron si si adaugam cate putin din apa in care a fiert, gustam de sare si daca mai lipseste ceva mai adaugam
Punem in vasul din care servim si ornam: punem ulei de masline in mijloc si pe margini boia si patrunjel verde.
Este foarte aromat, gustos si satios. Se serveste la temperatura camerei.
E super delicios.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu