BISCUITI FOARTE FRAGEZI CU BULION DE POST |
- Ingrediente aluat:
3 linguri zahar
2 linguri bulion( eu am folosit bulion sultan la cutie)
1 lingura bicarbonat de sodiu stins cu otet sau zeama de lamaie
17 linguri faina
- Ingrediente umplutura:
1/2 borcan gem de caise sau de prune
- Sirop:
2 cesti zahar
1 lingurita esenta rom
- Glazura:
- Mod de preparare:
Adaugam cate putina faina
Si obtinem un aluat usor uleios. Chiar daca vi se pare ca mai trebuie adaugata faina nu mai adaugati pentru ca atunci cand ii veti intinde se vor rupe.
Pe masa presarata cu faina intindem cate o foaie din aluat subtire si cu un pahar sau ce forma vreti decupam biscuitii. Daca se prea infaineaza aluatul si nu mai puteti lucra cu el ca la inceput mai adaugati putin ulei.
Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptor preincalzit la 165 g C pentru 8-10 minute
Asa arata scosi din cuptor
Pregatim siropul asa: fierbem apa si zaharul pana are consistenta de sirop, iar cand oprim focul adaugam esenta de rom si lasam la racit.
Pentru umplutura amestecam gemul cu nuca.
Cand biscuitii si siropul s-a racit umplem biscuitii asa: punem pe dosul fiecarui biscuite putin sirop apoi o lingurita de umplutura de gem cu nuca si presam putin si tot asa pana ii termnam pe toti.
Ii punem pe tava si pregatim glazura topind ciocolata neagra pe baie de aburi. O punem intr-un pos sau punga taiata putin la colt si ornam biscuitii intai pe o parte sii ii dam la rece pana se intareste glazura apoi ii ornam si pe cealalta parte.
Lasam sa se raceasca glazura si ii putem servi. Dar mai buni sunt daca stau cateva ore sa se inmoaie putin.
Sunt foarte buni ,iar gustul de bulion nu se simte deloc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu