|
Fasole batuta sau fasole facaluita(meniu de post).
|
Cred ca oricine stie sa faca fasole batuta sau frecata sau fasole strivita cum ii mai spune,dar sunt si persoane care nu stiu sa faca cum ar fi cei incepatori, sau e o idee pentru cei care nu stiu ce sa mai gateasca in post. Fasolea este bogata in proteine, fibre tine de foame si ajuta si la slabit.
500 g fasole
3-4 catei usturoi
2 cepe
2 linguri bulion
3 linguri ulei
Apa
Sare
Punem fasolea spalata la inmuiat peste noapte si a doua zi schimbam apa si o punem la fiert. Mai schimbam odata apa si o lasam pana e bobul fiert.Scurgem apa in care a fiert fasolea intr-o cana,iar fasolea o sfaramam cu blenderul impreuna cu cateii de usturoi,adaugand cate putin din zeama in care a fiert pana e suficient de moale sa o putem amesteca. Potrivim gustul de sare.
Pregatim sosul: punem ceapa tocata cuburi la calit in ulei si cand devine lucioasa adaugam bulionul si putina sare.Mai lasam putin pe foc si amestecam continuu sa nu se arda.
Punem fasolea in farfurie si sosul peste ea. Se serveste cu castraveti murati sau cu ce muraturi va plac. Mama cand facea fasole, facea sosul si il turna in cratita peste fasole si o amesteca pe toata cu sosul, dar mie parca imi place mai mult asa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu