joi, 9 martie 2017

Cornulete de post cu rahat

cornulete de post cu rahat



  • Ingrediente:
500 g faina alba
1/2 pahar ulei
1 pahar apa minerala
7 g drojdie uscata
100g zahar tos
200 g rahat
200 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat

  • Mod de preparare:
Framantam un aluat din faina, drojdie, apa, ulei si 100g zahar tos.





Lasam aluatul la dospit cel putin 30 de minute. Trebuie sa fie un aluat elastic si gras.


Dupa ce a dospit intinden o foaie de aluat pe masa unsa cu ulei si cu ajutorul unei farfurii taiem un rotund pe care il taiem in 8 triunghiri

In mijlocul fiecarui triunghi punem cate o bucatica de rahat si rulam cornuletul de la capatul lat la cel ingust

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Mie mi-au iesit 2 tavi de aragaz
 

Dam cornuletele  calde prin zahar pudra amestecat cu vanilie si le punem in castron.

S-au terminat foarte repede.


Un comentariu: