INGREDIENTE: 1 Kg carne moale de vita,3 linguri ulei sau untura,5 cepe rosii, 2-3 morcovi,5-6 cartofi,2 ardei rosii,1 lingura bulion,1/2 lingurita boia iute,2 lingurite boia dulce 1 lingurita zahar,sare si piper dupa gust,4 catei usturoi, patrunjel verde, apa.
MOD DE PREARARE: tocam ceapa marunt si o calim in ulei/untura,adaugam apoi carnea taiata cuburi mici impreuna cu boia si sarea si o lasam pana se inmoaie ,putin,adaugam zarzavatul si usturoiul si mai calim putin, acoperim cu apa si lasam sa fiarba. Pana fierbe carnea curatim cartofii si ii taiem cubulete. Cand carnea e aproape fiarta adaugam cartofii si lasam pana fierb si cartofii.la final punem bulionul,usturoiul, (daca mai trebuie)si mai lasam sa dea un clocot.Se potriveste de gust,gustul trebuie sa fie usor picant. Se serveste cu patrunjel tocat si cu smantana. Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu