Pagini

luni, 21 noiembrie 2016

GULIAS DE VITA


INGREDIENTE: 1 Kg carne moale de vita,3 linguri ulei sau untura,5 cepe rosii, 2-3 morcovi,5-6 cartofi,2 ardei rosii,1 lingura bulion,1/2 lingurita  boia iute,2 lingurite boia dulce 1 lingurita zahar,sare si piper dupa gust,4  catei  usturoi, patrunjel  verde, apa.                                                                                      
MOD DE PREARARE: tocam ceapa marunt si o calim in ulei/untura,adaugam apoi carnea taiata cuburi mici impreuna cu boia si sarea si o lasam pana se inmoaie ,putin,adaugam zarzavatul si usturoiul si mai calim putin, acoperim cu apa  si   lasam   sa  fiarba. Pana fierbe carnea  curatim  cartofii si ii  taiem cubulete.  Cand carnea e aproape fiarta adaugam cartofii  si  lasam pana fierb  si  cartofii.la final punem bulionul,usturoiul, (daca mai trebuie)si mai lasam sa dea un clocot.Se potriveste de gust,gustul trebuie sa fie usor picant. Se  serveste  cu  patrunjel  tocat  si  cu  smantana.   Sa aveti pofta!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu