Pagini

sâmbătă, 29 februarie 2020

Pastrav la cuptor

pastrav
Cel mai delicios peste!
Nu gatesc pastrav foarte des din cauza ca are prea multe oase, dar mi-a adus cineva de la pastravarie si a trebuit sa il gatesc. L-am facut la cuptor cu legume si a iesit foaarte bun si dulce, nu doar pestele, dar si legumele sunt foarte gustoase.. Chiar va recomand reteta si pentru ocazii mai speciale.


                    Daca va plac retetele mele va astept si aici.



                                 

Ingrediente:
5 bucati pastrav
2 morcovi
2 cepe rosii
3-4 linguri ulei de masline
sare
2 lamai


Mod de preparare:

Curatam pestele de solzi si de intestine si il spalam bine. Punem  sare pe amandoua partile si il lasam asa 20 de minute.


Punem intr-o tava folie de aluminiu, punem si uleiul, apoi adaugam morcovul curatat si taiat rondele subtiri impreuna cu ceapa taiata felii. Presaram si pe ele putina sare.


Asezam deasupra legumelor bucatile de pastrav, stoarcem zeama de la o lamaie peste pastrav, iar pe fiecare bucata punem cate o felie de lamaie.


Acoperim tava cu o alta folie de aluminiu si bagam la cuptorul preincalzit la 200 g C pentru 25 de minute



Dupa 25 de minute scoatem folia de deasupra si mai lasam la cuptor pentru inca 20 de minute.


Dupa 45 de minute de stat la cuptor pestele este gata, trebuie sa fim atenti sa fie copti si morcovii(de-asta trebuiesc feliati subtire- sa aiba timp sa se gateasca.)




Se serveste cald cu felii de lamaie si muulta pofta!

pastrav





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu