Fragede si aromate! |
O reteta simpla si gustoasa de pulpe de pui aromate si fragede la cuptor care pot fi servite ca fel principal sau langa piure de cartofi, cartofi la cuptor, etc. Noi le-am servit ca fel principal si au fost foarte gustoase. Pe langa friptura de pui cu miere, aceasta este o alta reteta care este pe placul meu. Ca sa iasa fragede si sa nu se usuce, e bine ca, atunci cand bagam carnea in cuptor, sa fie la temperatura camerei, sa nu fie rece din frigider, iar temperatura de coacere sa fie medie.
Daca va plac retetele mele va astept si aici.
4 pulpe de pui
2 cepe
1 capatana usturoi
sare
cateva seminte de chimen
piper
rozmarin macinat
apa
boia dulce sau iute
Mod de preparare:
Spalam bine pulpele de pui si le mai curatam de stepi, daca au. Presaram peste ele sare mai multa, piper, cateva seminte de chimen,punem apoi ceapa taiata bucati mai mari si cateii de usturoi decojiti si intregi..
La urma presaram rozmarinul macinat, adaugam in tava apa cam de 2 degete , nu mai multa pentru ca isi va mai lasa si carnea.
Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor preincalzit la 180 g C pentru o ora.
Dupa acest timp, scoatem folia de aluminiu, luam cu o lingura din zeama lasata si punem peste fiecare bucata de carne.
Presaram pulpele de pui cu boia dulce sau iute si mai lasam la cuptor pentru inca 30 de minute, sa se rumeneasca frumos.
Eu am pus apa mai multa si a scazut destul de greu (deci nu e nevoie de foarte multa apa), la fel si pulpele nu au iesit foarte rumenite, dar au fost bune.
Se servesc calde!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu