Blat usor umed de ciocolata si bilute de branza cu cocos. |
Ingrediente bilute de branza si cocos:
250g branza de vaci
50 g zahar
50 g nuca de cocos
1 ou
3 linguri amidon alimentar
Ingrediente blat de ciocolata:
4 oua
60 g zahar
50 g ciocolata topita
3 linguri cacao
2 linguri faina
2 linguri amidon
1 varf de lingurita praf de copt
vanilie
un praf de sare
100 g ciocolata
120 ml lapte
25 g unt
50 g zahar
Daca va plac retetele mele va astept si aici.
Amestecam bine toate ingredientele pentru bilute (eu le-am amestecat cu mana) intr-un bol si cu mainile bine umezite formam bilute de marimea unei nuci.
Punem bilutele de branza si cocos intr-o tava (25 cm diametru) asternuta cu hartie de copt si unsa cu putin unt.
Punem faina, cacaoa, amidonul si praful de copt intr-un bol.
Mixam bine ouale cu zaharul, adaugam ciocolata topita si vanilia si mixam.
Punem si ingredientele uscate de mai sus (faina, cacaoa, amidonul si praful de copt).
Mixam bine compozitia.
Si o turnam peste bilutele de branza. Daca folositi o tava mare, nu o sa ajunga aluatul sa acopere bilutele de branza, asa ca e bine daca e tava mica. Punem tava la cuptorul preincalzit la 180 g C pentru 25-30 de minute.
Asa arata prajitura coapta.
Mod de preparare glazura:
Punem untul, laptele, si zaharul intr-o craticioara mica si le fierbem cateva minute pe foc mic, pana se ingroasa putin. Sa lasati pana se ingroasa, pentru ca eu am lasat-o prea putin si nu s-a intarit glazura cum trebuia, cand am taiat prajitura, mi-a curs glazura peste bilutele de branza (se poate vedea si in poze), dar oricum gustul a fost demential.
Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine pana se topeste ciocolata.
Turnam glazura peste prajitura calduta. O lasam sa se raceasca bine si taiem.
Si servim cu mare pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu