marți, 7 mai 2019

Ciorba cu oase de porc


ciorba de oase
Ciorba mea preferata!
Este o reteta banala pe care stie sa o faca orice gospodina, doar ca in fiecare zona a tarii se face diferit.
La noi, in Ardeal cand taiem porcul prajim aceste oase (care stau mai intai in saramura pentru o saptamana) in untura si le punem la galeata, apoi turnam untura in care s-au prajit (fript) peste ele si le pastram asa intr-o camara rece. Se pot pune si la congelator, dar ciorba iese mai buna daca sunt fripte, de altfel asta este ciorbita mea preferata.


Ingrediente:
1 kg oase de porc cu carne pe ele
3 morcovi
1/2 radacina telina
2 radacini patrunjel
2 cepe
6 cartofi
2 linguri bulion
apa
tarhon
sare
                          Daca va plac retetele mele va astept si aici.

Mod de preparare:


Eu am avut oasele la galeata, asa ca am incins galeata pe foc pana cand untura a devenit lichida si am putut sa scot usor oasele cu carnita din ea.



Punem oasele intr-o oala, le acoperim cu apa si le dam intr-un clocot.


Pana fierbe carnea curatam si tocam legumele cubulete.


Scoatem apoi oasele din oala.


Aruncam apa in care au clocotit si punem apa curata in oala, iar cand se infierbanta apa punem oasele in ea, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.




Cand clocoteste bine adaugam morcovii, patrunjelul, telina si ceapa tocata si lasam sa fiarba.



Iar cand carnea este aproape fiarta adaugam si cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba.




Dupa ce au fiert si carnea si cartofii adaugam bulionul, mai lasam sa dea 2-3 clocote.


Punem tarhonul tocat marunt si oprim focul. Daca mai trebuie mai adaugam sare, daca sunt oase din galeata nu prea mai e nevoie de sare pentru ca oasele au fost sarate inainte de a fi fripte. Acoperim cu un capac si lasam asa cel putin 10 minute. Cine doreste poate sa o drege cu ou batut ca la ciorba de miel



Sa aveti pofta!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu