Dupa prajitura cu zmeura , merge si un tort racoritor si delicios cu zmeura. Pentru acest tort puteti face blatul pe care l-am facut eu sau orice alt blat de tort va place. Pana acum faceam reteta de blat in care bateam separat albusurile, dar cand iesea, cand nu iesea bine. Blatul acesta de tort l-am facut dupa reteta Jamilei de vreo 2 ori si a iesit foarte bine.
- Ingrediente blat:
200 g zahar
200 g faina
1 esenta vanilie
3 linguri ulei
- Ingrediente crema:
100 g zahar (sau puneti dupa gust)
250 g zmeura
15 g gelatina
- Mod de preparare blat :
Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi tripleaza volumul
Dupa ce si-au triplat volumul adaugam uleiul si vanilia si amestecam cu o paleta cu miscari de sus in jos pentru a nu strica volumul aluatului
Adaugam apoi treptat faina cernuta in ploaie si amestecam usor
Tapetam tava cu hartie de copt doar pe fund, marginile le lasam asa neunse
Si turnam compozitia de blat in tava pe care o dam la cuptor preincalzit la 180 g C pentru 30-35 de minute
Il lasam sa se racoreasca putin apoi il scoatem din forma si il lasam la racit
- MOD DE PREPARARE CREMA:
Zmeura o maruntim cu ajutorul robotului
Si o adaugam treptat peste frisca amestecand usor sa nu se taie frisca
preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si dupa ce se raceste putin o incorporam treptat in frisca si amestecam usor. O sa fie moale crema, dar dupa ce imbracam tortul si il dam la frigider se va intari.
Taiem blatul in trei felii
Punem prima felie pe un platou, iar in jurul ei inelul pentru tort si punem o parte din crema
Mai punem o felie de blat si iar crema
Punem ultima parte din blat si restul de crema
Si il dam la rece pana se incheaga crema(eu l-am lasat de dimineata pana la pranz)
Dupa ce s-a intarit crema scoatem inelul din jurul tortului si il decoram dupa dorinta. Eu am decorat cu zmeura ca am destula in gradina. Si il putem servi. Are un gust delicios si aromat de zmeura. Merita incercat!
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu