sâmbătă, 8 iulie 2017

Tocanita de cartofi cu coaste de porc

coaste de porc

Pentru aceasta reteta nu o sa dau cantitatile, eu am pus la ochi, depinde de cata carne aveti si cata tocanita vreti sa faceti. E o reteta simpla , dar gustoasa.
  • Ingrediente: 
coaste de porc afumate(merge si neafumate)
cartofi
bulion
apa
foi de dafin
ceapa
1 lingura ulei
patrunjel verde sau uscat

  • Mod de preparare:
Calim ceapa in ulei pana se inmoaie bine

Dupa ce s-a inmuiat buine ceapa, adaugam carnea (daca e afumata o punem intai sa dea in clocot intr-o oala separat  ca sa mai iasa fumul din ea),acoperim cu apa si lasam sa fiarba


Cand carnea a fiert pe jumatate, adaugam cartofii taiati cubulete si foile de dafin

Acoperim cu un capac si lasam pana fierb cartofii si carnea.


Dupa ce au fiert, punem bulionul( cam 1-2 linguri), mai lasam sa dea cateva clocote,gustam de sare


Punem si patrunjelul si oprim focul


Este foarte buna calda si cu muraturi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu