Daca nu vreti sa porniti cuptorul din cauza caldurii, aceasta prajitura e perfecta. |
- Ingrediente:
4 galbenusuri
400 g zahar
200 g unt
230 g nuca macinata
1 fiola esenta de rom
- Mod de preparare:
Intr-o cratita caramelizam 200 g zahar pana e complet topit si ajunge la culoarea caramelului
Adagam nuca macinata si untul taiat bucati. Amestecam repede.
Dupa ce s-a topit untul adaugam galbenusurile frecate
Si mai lasam pe foc pana clocoteste de cateva ori. Amestecam continuu sa nu se arda si sa nu se lipeasca de fundul cratitei.
Oprim focul si punem si esenta de rom
Punem prima foaie de napolitana intr-o tava si intindem peste ea un sfert din crema
Punem cea de-a doua foaie si intindem inca un sfert de crema si tot asa pana terminam toata crema.
Eu am intins crema putin mai groasa si mi-au ajuns doar 4 foi, daca o intindeam mai subtire, imi ajungea crema pentru 5 foi(daca puneti doar 4 foi va fi un pic prea dulce, dar buna).
Punem o coala de hartie peste ultima foaie, apoi o tava si ceva greu ca sa preseze foile si le lasam peste noapte sa se inmoaie si sa putem taia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu