Tort martisor
La multi ani tuturor mamelor!
Daca vreti sa faceti un cadou mamei si sa fie si de post acest tort este destul de potrivit. Puteti sa il lasati asa si doar sa il glazurati fara sa il umpleti, dar totusi umpult e mai gustos.
- Ingrediente blat:
300 g ciocolata amaruie
75 ml apa minerala
2 linguri ulei
280 g faina
1 lingurita praf de copt
- Umplutura:
5-6 lunguri nuca macinata
- Glazura:
3 linguri ulei
- Mod de preparare:
pe baie de aburi
Bananele le mixam bine cu un blender si adaugam ciocolata topita peste ele
Mixam bine, adaugam apa minerala si uleiul
Si apoi putin cate putin faina impreuna cu praful de copt si mixam bine sa nu faca cocoloase
Aluatul este putin mai gros ca cel de chec
Punem aluatul intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt sau cu ulei si faina si dam la cuptor preincalzit la 170 g C pentru 30 de minute sau pana iese scobitoarea curata
Asa arata cand e gata
Nu creste foarte mult dar se poate taia in doua
Dupa ce s-a racit taiem tortul in doua si pregatim umplutura : amestecam borcanul cu gem cu nuca macinata si il punem intre blaturi
Punem celalalt blat deasupra
Si pregatim glazura: topim ciocolata impreuna cu uleiul pe baie de aburi si turnam cu o lingura peste tort. Se va murdari farfuria pe margini deoarece glazura e moale si o sa curga, dar la urma stergeti, iar glazura de pe tort se va intari.
Pentru ornat eu am folosit floricele din rahat facute de mine (am sa scriu reteta curand). Puteti pune nuca de cocos sau bombonele cat timp glazura este moale. Eu le-am pus dupa ce s-a intarit glazura, dar le-am lipit cu zahar pudra amestecat cu putina apa.
Chiar daca am pus poze multe, este destul de simplu de facut si gustos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu