joi, 4 aprilie 2019

Covrigi bavarezi (Bretzel)


covrigi bavarezi






Covrigii sunt foarte cautati pe perioada postului,
dar nu numai. Sunt buni in drum spre serviciu sau la serviciu, dimineata la cafea sau cand ne e foame. Daca sunteti mari consumatori de covrigi si aveti timp, va sfatuiesc sa ii faceti in casa pentru ca sunt mult mai buni si mai sanatosi ca cei din comert. Din  ingredientele de mai jos ies cam 9- 10 covrigi.

Ingrediente:
500 g faina
7 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
250 ml apa
30 ml ulei


1 l apa
6 lingurite bicarbonat
2 linguri sare


Decor:
susan
sare grunjoasa

                     Daca va plac retetele mele va astept si aici.

Mod de preparare:
                                  
                Faina si drojdia le punem intr-un castron si adaugam peste ele zaharul, uleiul, apa si sarea.



Omogenizam compozitia si formam un aluat pe care il lasam sa creasca in loc cald pentru 30 de minute.




Dupa ce a crescut impartim aluatul in 10 bucati egale pe care le rulam astfel incat sa obtinem snururi lungi si subtiri.



Facem un rulou ca in imaginea de mai jos



Apoi intoarcem capetele si le presam usor sa nu se desfaca.



Cam asa trebuie sa iasa.



Punem apa cu bicarbonatul si sarea pe foc si cand clocoteste bine adaugam pe rand cate un covrig. Cad se ridica la suprafata ii scoatem cu o paleta pe  tava in care am asternut hartia de copt. Trebuie atentie la manevrat sa nu se desfaca covrigii.



Presaram pe ei seminte de susan si sare grunjoasa si ii punem la cuptor preincalzit la 160 g C pana se rumenesc frumos.


Aici sunt gata! Se servesc calzi sau reci


Sa aveti pofta!

















Sursa: http://www.caietulcuretete.com/2014/11/covrigi-bavarezi-bretzel.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu