8 albusuri
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 plic zahar vanilat
2 linguri ulei
300 g visine curatate de samburi
Mod de preparare:
Spalam visinele curate de samburi si presaram peste ele 2 linguri de zahar.
Punem albusurile cu zaharul si vanilia in bolul unui mixer .
Si mixam pana cand se intaresc bine.
Adaugam uleiul si incorporam usor.
Punem apoi cate 2 linguri de faina si incorporam usor cu o paleta de sus in jos sa nu se strice spuma formata
Dupa ce am pus toata faina adaugam visinele(le scurgeti de zeama daca isi lasa, ale mele nu au avut multa).
Si amestecam usor.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava de chec tapetata cu faina si dam la cuptor preincalzit la 170 g C pentru 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii.
Eu am pus cateva visine si deasupra checului inainte sa il pun la cuptor.
Il lasam la racit si il feliem cum dorim.
La noi s-a terminat foarte repede.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu