Daca va plac retetele mele va astept si aici.
Ingrediente:
500 g carne moale de porc
250 ml suc de portocale
1 lingura boia dulce
1 lingurita piper
1-2 linguri sare sau dupa gust
5 cuisoare
2 linguri zahar
2 linguri amidon
4 linguri apa
1 lingura ulei
Mod de preparare:
Amestecam int-un bol boiaua, piperul si sarea.
Si le punem peste carnea taiata felii cam de 1 -2 cm grosime.
Amestecam bine carnea cu ele si daca avem timp le lasam sa stea asa jumatate de ora.
Punem o tigaie antiaderenta cu ulei pe foc si cand se infierbanta adaugam bucatile de carne si le lasam sa se rumeneasca putin pe o parte
Le intoarcem pe partea cealalta si le mai lasam putin.
Pana se rumeneste carnea amestecam sucul de portocale cu 2 linguri zahar si 5 cuisoare
Si turnam amestecul peste carnea din tigaie. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 20 de minute sau pana ce este gata carnea. Daca scade zeama prea mult mai adaugam un pahar cu apa.
Asa arata carnea e facuta.
Scoatem carnea pe un platou sau pe farfurii si o acoperim cu folie de plastic ca sa nu se raceasca pana ne ocupam de sos
Amestecam amidonul cu 4 linguri de apa
Si il amestecam cu zeama care si-a lasat-o carnea in tigaie.
Mai lasam putin pe foc amestecand continuu pana capata consistenta de sos. Eu aici am mai adaugat putina apa, dar n-am mai apucat sa fac poza.
Si turnam sosul peste carnea din farfurie. Se serveste calda si atunci cand e proaspat facuta. Reincalzita nu mai are asa gust bun.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu