O ciorba usoara dupa mese copioase! |
Este pentru prima data cand am gatit si am mancat ciorba de leurda si mi-a placut. Pentru cei care nu stiu, gustul ei este asemanator cu al ciorbei de salata verde, doar ca in ciorba asta nu se pune usturoi pentru ca leurda are gust de usturoi.
- Ingrediente:
2 l lapte
Apa
5 oua
Sare
2 cepe
Marar
- Mod de preparare:
Spalam leurda
Si o oparimn cateva secunde in apa fiarta
O punem la scurs
Intr-o oala incapatoare calim ceapa si cand s-a inmuiat bine adaugam leurda taiata bucati mai mici
O lasam pana scade putin si isi lasa putina zeama. Daca nu isi lasa zeama adaugam o cana de apa
Apoi stingem cu lapte si cu apa in functie de cata ciorba vrem sa iasa. Lasam sa fiarba avand grija sa nu dea pe foc.
Facem o omleta din 5 oua intr-o tigaie pe care o taiem bucati mai mici, iar cand ciorba e fiarta adaugam omleta in ea si mai lasam pe foc pana clocoteste bine. Potrivim gustul de sare, adaugam si marar si o putem servi asa sau o lasam putin la racit ca sa o dregem ca la ciorba de miel.
Sa aveti pofta! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu