marți, 28 martie 2017

Negresa de post cu glazura oglinda





Am facut negresa cu pudra de roscove ca sa  poata fi mancata si de copii, diferenta de gust nu prea se cunoaste, daca nu o faceti pentru copii puteti pune cacao.
  • Ingrediente prajitura:
1 cana si jumatate faina
1 cana apa rece
3/4 cana zahar
putina sare
7 linguri ulei
2 linguri pudra de roscove ( sau cacao)
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura suc de lamaie
optional: 2 linguri nuci macinate sau stafide

  • Glazura:
1 ceasca zahar pudra
2, 3 linguri pudra de roscove
10 g gelatina
4 linguri suc de portocale
1 lingurita ulei
1 lingurita esenta de portocale


  • Mod de preparare:
Intr-un castron punem apa rece, sarea, uleiul, zaharul si amestecam bine

Adaugam faina, pudra de roscove si amestecam in continuare


Adaugam bicarbonatul si lamaia si omogenizam bine, adaugam si nuca macinata.

Punem compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor la foc potrivit pentru 30-40 de minute, depinde de cuptor.
Nu e foarte inchisa la culoare din cauza pudrei de roscove(carob), dar  inauntru e mai maro.
Asa arata cand e scoasa din cuptor.

Cat timp e prajitura in cuptor preparam glazura astfel: punem gelatina la inmuiat in 150 ml apa rece, apoi o topim pe baie de abur. Incalzim 4 linguri suc de portocale si il amestecam cu gelatina. Separat amestecam zaharul pudra cu 3 linguri carob sau cacao si incepem sa punem din sucul de portocale amestecat cu gelatina cate 1 -2 linguri suc peste carob si zahar pudra pana obtinem o crema groasa. La sfarsit adaugam 1 lingurita ulei si esenta de portocale.


Intindem glazura peste prajitura calduta si dam la rece.
Eu, dupa ce s-a intarit putin glazura am pus bombonele de decor, si abia am reusit sa fac poze din cauza lor ca straluceau prea tare


Are gust de ciocolata amestecat cu portocale.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu