vineri, 3 martie 2017

Gogosi de post

Placinte de post
Gogosile  de post se fac repede daca ai rabdare pana creste aluatul. Singurul defect la aceste gogosi este ca se termina mult prea repede.

  • Ingrediente:
500 g faina 
7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
250 ml apa calduta
50 ml ulei
2-3 linguri zahar
1/2 lungurita sare
Ulei pentru prajit

  • Mod de preparare:
Framantam un aluat din faina ,drojdie si celelalte ingrediente, pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


Aluatul a dospit frumos il mai framantam odata sa scoatem aerul din el

Pe masa presarata cu faina intindem o foaie de aluat mai grosuta si cu un pahat taiem cerculete.

Incingem ulei  mult intr-o tigaie si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc.


Dupa ce se racoresc putin le dam prin zahar pudra si le servim. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu