Foarte bun si rapid acest pate. Mai ales cand esti in pana de idei sau lipsa de timp. |
Inca o reteta buna pentru micul dejun in post, dar nu numai. Se prepara foarte usor. De obicei, in post, noi servim dimineata pate-ul vegetal de linte cu nuci, humus din linte rosie, humus, dar am vrut sa mai schimb putin meniul si cum aveam o cutie de ciuperci cu care nu stiam ce sa fac m-am gandit sa fac acest pate. E mult mai gustos si sanatos fata de pateurile vegetale din comert. Nu am reusit sa fac poze foarte frumoase din cauza umbrelor din bucatarie, pentru ca era ora 7 dimineata cand l-am preparat si inca era intuneric afara, dar gustul este foarte bun. Daca sunteti iubitori de ciuperci chiar vi-l recomand.
500 g ciuperci champignon
1 ceapa
2 catei de usturoi
4 linguri ulei
1 felie de paine
Sare
Piper
Daca va plac retetele mele va aștept si aici.
Mod de preparare:
Spălăm si curatam ciupercile si apoi le taiem mărunt.
Punem felia de pâine la înmuiat int-un castron cu apa rece.
Ceapa o tocam mărunt și o calim in 2 linguri de ulei.
Când ceapa devine sticloasa adaugam ciupercile.
Lasam ciupercile pe foc pana cand scade apa pe care si-o lasa.
Aici ciupercile sunt gata. Oprim focul si presaram putina sare si piper peste ele.
Punem ciupercile călite impreuna cu paine înmuiată si stoarsa de apa, si cățeii de usturoi intr-un castron.
Si le pasam bine cu blenderul transformandu-le intr-un pate fin de ciuperci. Punem si celelate 2 linguri de ulei potrivim gustul de sare si gata.
Transferam pate-ul de ciuperci intr-un bol pentru servit si il putem manca. Noi l-am servit dimineata la micul dejun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu