vineri, 12 aprilie 2019

Paine de casa

paine de casa
Paine de casa framantata manual.
Ce bine ar fi daca am avea timp sa facem paine in casa in fiecare zi!
Ce faci cand ramai fara paine in casa si nu ai chef sa mergi sa cumperi? Te apuci si framanti una, asta daca iti place sa framanti.☺
Am si masina de paine, dar imi face mie placere sa framant aluatul de paine cu mana si sa il coc la cuptor. Reteta de paine de casa o am din cartea cu retete a masinii de paine, numai ca eu am ales sa o fac manual, asa ca daca cautati o reteta pentru masina de paine, puteti folosi aceasta reteta simpla si usoara de paine de casa. Sau o  faceti manual ca mine. Fetita mea nu mananca paine de obicei, dar asta i-a placut foarte mult



                                  


Ingrediente:
600 g faina
7 g drojdie
320 ml apa
1 lingurita sare
1 lingura rasa zahar
2 linguri ulei

                      Daca va plac retetele mele va astept si aici.


Mod de preparare:

Punem faina cu drojdia intr-un castron

Adaugam peste ea zaharul, uleiul apa si sarea.



Si amestecam sa omogenizam compozitia.




Scoatem aluatul obtinut pe masa de lucru si framantam cel putin 10 minute.





Il punem apoi sa creasca  intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Acoperim cu folie sa nu se usuce.


Aluatul a crescut.



Il mai framantam bine cel putin 5 minute dupa care impartim aluatuL in 3 parti aproximativ egale.



Facem 3 suluri lungi de dimensiunea tavii in care vom coace painea de casa.



Si incepem sa le impletim  in 3 ca si la par.



Mie mi-a iesit la un capat putin mai gros.



Punem painea in tava in care am pus hartie de copt si lasam sa creasca pana se apropie de marginea tavii.




Dupa ce a crescut dam tava la cuptorul preincalzit la 160 g C pana se rumeneste bine deasupra si pe laterale.



O lasam sa se raceasca bine inainte de a o felia.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu