Pagini

sâmbătă, 27 ianuarie 2018

Friptura de pui cu miere

Am facut aceasta friptura delicioasa ca sa mai schimb putin meniul (de obicei fac friptura doar cu sare, usturoi si condimente).
Desi e foarte gustoasa nu o fac prea des cu acest sos , din cauza ca sosul de soia are monoglutamat de sodiu care e este vinovat de multe boli si trebuie consumat cat mai rar sau deloc. Friptura a fost foarte gustoasa cu acest sos. 

                       Daca va plac retetele mele va astept si aici.

Ingrediente:
1 kg carne de pui ( aripi si pulpe)
6 linguri sos de soia
2-3 linguri miere
1 lingura suc de lamaie
1 lingura boia dulce sau iute
Mod de preparare:

                   Punem carnea spalata intr-un castron mai adanc

Pentru sos amestecam restul ingredientelor in alt bol

Si turnam sosul peste carnea din castron. O lasam la marinat pentru 30 de minute.


Dupa 30 ge minute asezam carnea de pui in tava de cuptor


Punem si sosul peste ea


Si o dam la cuptor preincalzit la 180g C pentru 40-45 de minute. Eu la fiecare 15 minute am scos tava din cuptor si cu o pensula  am uns carnea  cu sosul de sub ea.


Se servesc calde sau reci cu ce salata sau garnitura va place!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu